Abeceda karijere

Abeceda karijere

Želimo Vas obavijestiti da je Federalni zavod za zapošljavanje početkom juna 2011. godine promovisao internet stranicu www.abecedakarijere.ba koja je posvećena karijernoj orijentaciji.
Sastavni dio stranice je i Vodič koji je Zavod izradio u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju (GIZ) koji sadrži podatke o porodicama zanimanja. Na ovoj stranici objedinjene su relevantne informacije za potencijalne i trenutne studente, kao i za apsolvente, a odnose se na osnovne podatke o univerzitetima u Bosni i Hercegovini, zakonsku osnovu, informacije o studentskim domovima, informacije o pružateljima usluga za neformalno obrazovanje (strani jezici, informatički kursevi, socijalne i komunikacijske vještine), te na adresar biblioteka u Federaciji BiH.
Ujedno, na web stranici mogu se pronaći linkovi koji nude informacije o mogućnostima studiranja i rada u inostranstvu, kao i stipendiranju. Posebno značajan dio za studente je onaj koji sadrži informacije o stanje na tržištu rada i savjete u vezi sa potragom za poslom.

Riječ je dakle o stranici koja obiluje korisnim informacijama, kako za srednjoškolce, tako i za studente, te tražioce posla i nezaposlene osobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *