ASuBiH i Opština Goražde

ASuBiH i Opština Goražde

U maloj sali Opštine Goražde danas je upriličen sastanak opštinske Komisije za mlade i predstavnika nevladinih organizacija. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, Edo Kanlić.

Jedna od glavnih tema sastanka bila je rasprava o nacrtu budžeta Opštine Goražde, u kojoj je stavka za mlade umanjena u odnosu na prethodnu godinu. Komisija za mlade smatrala je to neprihvatljivim i željela je sa predstavnicima omladinskih udruženja iznaći najbolje rješenje. Odlučeno je da će članovi Komisije koji su vijećnici u Opštinskom vijeću uložiti amandmane na trenutni nacrt i nastojaće u budžetu obezbijediti ista finansijska sredstva za mlade kao i u 2012. godini.

Predsjednik Asocijacije srednjoškolaca u BiH predstavio je rad Asocijacije, kao i Lokalnog tima Goražde. Izrazio je zadovoljstvo saradnjom koju je Asocijacija ostvarila sa Vijećem mladih opštine Goražde, kao i sa predstavnicima izvršne vlasti. Pomenuo je i loše okolnosti, a to je da Asocijacija ne može aplicirati na grantove koje raspisuje Opština Goražde.

Članovi Komisije za mlade pohvalili su rad Asocijacije, odnosno Lokalnog tima Goražde i istakli su nas kao dobrog partnera za saradnju. Rečeno je da ASuBiH može računati na podršku ove Komisije, iako ne može dobiti finansijska sredstva.

Nadamo se da će se dosadašnja dobra saradnja sa Opštinom Goražde nastaviti i u budućnosti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *