Bihać: Danas “Maturantska parada” na Gradskom trgu

Bihać: Danas “Maturantska parada” na Gradskom trgu

“Maturantsku paradu” izvest će više od 40.000 plesačica i plesača na više od 70 lokacija u 10 evropskih država. U odnosu na protekle godine gdje smo imali 350 maturanata, ove godine u Bihaću ćemo imati oko 800 maturanata, što je veliki napredak i znak da USK ima mladost.

Cilj ove manifestacije je udruživanje mladih ljudi radi obaranja Guinnessovog rekorda u sinhroniziranom plesu, ali i spajanje maturanata iz različitih škola i sredina radi druženja i prenošenja iskustava. Svake godine maturanti plesom quardille pomjeraju granice Guinnessovog rekorda u spomenutoj plesnoj kategoriji.

Nakon tri mjeseca  treniranja približio se je i taj dan kada će bihaćki maturanti zajedno sa svojim vršnjacima iz Ključa i Cazina uživati u najvećem kulturnom projektu za mlade na USK.

Ovim putem želimo se zahvaliti Općini Bihać i općinskom načelniku kao glavnom pokrovitelju ove manifestacije, premijeru USK-a koji kao i svake godine bude uz maturante, općini Ključ, Coca Coli, US Telcomu, Bajri i direktorici OŠ Prekounje. Posebno želimo pohvaliti sve instruktore Plesnog kluba Salsa koji su 3 mjeseca radili sa maturantima, kako bismo u petak na trgu imali vrhunsku manifestaciju kao i vecina europskih gradova. Nadamo se da će naredne godine odaziv sponzora biti veći, prvenstveno misleći na državne ustanove, koje treba da shvate da kultura nije trošak nego investicija, te da ćemo zajedno u petak da slavimo mladost i energiju. Budite dio nas, budite dio maturantske parade.

BIHAĆ Gradski Trg, Petak 17.maj 12:00h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *