Civitas BiH u LT ”Bosanski Petrovac”

Civitas BiH u LT ”Bosanski Petrovac”

civitas1LT ”Bosanski Petrovac” i VU JU MSŠ ”Bosanski Petrovac” su aplicirali konkursu koji je raspisan na temu ”Problemi mladih u lokalnoj zajednici”, te su ušli u top 5 projekata. Zbog toga su jučer u Domu kulture članovi Civitasa BiH održali seminar na temu ”Problemi mladih u zajednici”. Seminaru su prisustvovali učenici JU MSŠ ”Bosanski Petrovac”. Na početku smo razgovarali na temu politike i javne politike, učenici su aktivno učestvovali u razgovoru. Nakon toga smo imali pauzu od 15 minuta, onda smo nastavili sa radom u grupama. Formirali smo 4 grupe i dobili zadatak da napišem sve naše vještine, sposobnosti i hobije.

Drugi zadatak je bio da napišemo jedan globalni problem, te kako bismo uz pomoć navedenih vještina potpomogli rješavanju tog problema.
Sve grupe su uspješno realizovali zadatke. Nakon toga smo se okrenuli na naše probleme u zajednici, a to su: manjak zelenih površina u gradu, neaktivnost mladih i nedostatak prostora za druženje mladih. Učenici su iznijeli svoja mišljenja o tim problemima i kako bi ih riješili. Članovi Civitasa su rekli da imaju veliku želju da nam pomognu u rješavanju tih problema, naravno ukoliko su u mogućnosti. Na kraju su odabrali par učenika koji su bili najaktivniji i od njih su izabrali jednog učenika koji će se pridružiti Civitasui koji će predstavljati našu zajednicu. Taj učenik je Ismet Bolić i ovim putem mu čestitamo na tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *