Drugo polugodište počelo u većini kantona u FBiH

Drugo polugodište počelo u većini kantona u FBiH

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Unsko-sanskom, Bosanskopodrinjskom i Sarajevskom kantonu počela je danas, kao i u Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu za škole koje rade po Nastavnom planu i programu Federacije BiH, potvrđeno je  u Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke.

U Zeničko-dobojskom kantonu nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama počela je 21. januara, a u Tuzlanskom počinje sutra.

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Posavskom i Kantonu 10 počela je 14. januara, kao i u Hercegovačko-neretvanskom i Srednjobosanskom kantonu za škole koje rade po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

– Iako je početak drugog polugodišta u Zapadnohercegovačkom kantonu bio planiran za 14. januar, s nastavom se, zbog štrajka prosvjetnih radnika, krenulo 22. januara, dok je danas prvi školski dan za prvačiće u tom kantonu, odnosno danas je započela i nastava za prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja u Zapadnohercegovačkom kantonu – navode iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *