Gimnazija Gradiška u sklopu demokratije realizuje projekat „Dan maturanata“

Gimnazija Gradiška u sklopu demokratije realizuje projekat „Dan maturanata“

gradiskaaa„Želimo da poslednji dan našeg školovanja ne bude nastavni vec upravo ”DAN MATURANATA” koji bi imao jedinstven program i koji bi nastavili i buduce generacije da obiljezavaju. Također želimo da i ostali gradovi Bosne i Hercegovine obilježavaju ovaj dan na poseban naćin“ rekla nam je Natalija Bilbija, učenica četvrtog razreda Gimnazije Gradiška.

Učenici ove škole prepoznali su da se u njihovoj sredini ne vrednuje dovoljno taj posljednji dan škole maturanata i odlučili su se da ne čekaju da uprava njihove škole sama nešto poduzne već napisali su ovaj projekat i dostavili im odma ponudu programaza taj dan.

Planirali su da maturanti, pračeni uz trubače defiluju gradom nakon čega bi se vratili na početno mjesto nja kojem bi svi zajedno plesali. Poslije toga uslijedilo bi druzenje uz svirku uživo do večernjih sati. Ovo je svakako jako lijep način da se obilježi kraj srednjoškolskog školovanja u kojem bi uživao svaki maturant.

Nadamo se da će još srednjoškolaca na ovakav ili sličan načinp reuzeti inicijativu i raditi na riješavanju za  njih bitnih problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *