Gimnazijalci su konačno dobili svoj portal

Gimnazijalci su konačno dobili svoj portal

Nedavno je sa radom počeo prvi portal namjenjen isključivo gimnazijalcima. GimanCija.ba je online komuna gimnazijalaca, te želi postati njihovo informativno, zabavno i edukativno online središte.
Slika za clanak - asu bih
Specifičnost portala je i njegova uređivačka politika, naime na gimnaCiji nećete naći crnu hroniku, nepotrebne slike razgoličenih osoba, niti bilo koji sličan trik koji mediji koriste da bi zloupotrijebili svoje čitatelje. Naprotiv, gimnaCija prikuplja, proizvodi i plasira samo informacije i novosti koje zanimaju gimnazijalce i koje su njima namjenjene.
Veliki problem sa sličnim portalima je bio u njihovom pristupu, nisu znali kako premostiti razdaljinu između onog što je dobro i korisno, te onog što gimnazijalci žele da čitaju. Visoko obrazovana grupa komunikologa okupljenih na portalu gimnaCija.ba specifičnim pristupom je prevazišla taj problem te konačno domaći online prostor obogatila kvalitetnim informacijama dovoljno zanimljivim za sve gimnazijalce.
GimnaCija.ba gimnazijalcima također nudi mogućnost savladavanja osnova kvalitetnog novinarstva, kroz obuku i volontiranje.
Ako ste gimnazijalac posjetite portal gimnaCija.ba, uživajte svakodnevno u dozi kvalitetnih i korisnih vijesti, ili se uključite u rad i testirajte svoj novinarski talenat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *