Global Money Week

Global Money Week

Srednjoškolci uspješno realizovali još jedan projekat!

Global Money Week je projekat pokrenut na inicijativu organizacije CYFI (Child and Youth Finance Initiative) sa ciljem da inspiriše djecu i mlade ljude da se informišu o novcu, izdržavanju i poduzetništvu. Ovaj projekat je nastao 2012 godine kao Child Finance Day te je od tad utjecao na živote 7.8 miliona djece i mladih ljudi kroz 23.700 organizacije u čak 137 država.
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je dio njihove kampanje još od 2015.  Do sada su to bile određene radionice sa bankama na temu štednje novca, a ove godine smo odlučili malo drugačije obilježiti tu sedmicu. Naime, ove godine smo održali takmičenje u fundraisingu između lokalnih timova. Svaki lokalni tim je imao zadatak da smisli određene aktivnosti pomoću kojih mogu skupiti što više novca a da zauzvrat urade nešto društveno korisno.

Učestvovao je ukupno 21 lokalni tim kroz 38 aktivnosti u kojima je učestvovalo 295 srednjoškolaca. Ukupno je skupljeno 2.052,9 KM. Pobjednik ovogodišnjeg fundraising takmičenja je lokalni tim Šamac, koji je sa svoje 2 aktivnosti skupio 435 KM, dok je lokalni tim Brčko tim koji je sproveo najviše aktivnosti. Jako smo ponosni na naše lokalne timove i ovom prilikom im čestitamo!

Nemoj biti tih, reci ASuBiH.
Budi dio njih, dio NAJBOLJIH!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *