KAMPANJA „Promjena pocinje u meni – da svijet bude dobro mjesto za svako dijete“

KAMPANJA „Promjena pocinje u meni – da svijet bude dobro mjesto za svako dijete“

Na Regionalnoj konferenciji edukatora u Neumu ozvanicen je pocetak Kampanje „Promjena pocinje u meni – da svijet bude dobro mjesto za svako dijete“.

Tokom proteklog perioda i pripreme Kampanje zavrseni su pripremni poslovi oko izrade web stranice, dizajna i stampanja promotivnog materijala, organizacije centralnog dogadjaja, sastanaka predstavnika Koalicije i pripreme medijske promocije.

Prema dogovoru, Kampanja ce imati nekoliko komponenti:

1. Akcije tokom Sedmice dobrih prica (17.-24.11.) povezan sa obiljezavanjem Medjunaronog dana djecijih prava (20.) i Medjunarodnim danom borbe protiv nasilja nad djecom (19.) – „Male i velike“ akcije sa djecom i za djecu koje ce se realizovati na raznim podrucjima BiH. Kalendar aktivnosti će biti postavljen na web stranici, drustvenim mrezama i promovisan u medijima.

Kako da se ukljucite: Ukoliko vec planirate neki dogadjaj povezan sa navedenim datumima, javite nam. Ukoliko ne, mozete kao organizacija ali i kao pojedinci osmisliti bilo kakvu akciju, druzenje sa djecom, razveselite neko dijete u svom okruzenju i/ili zajednici, i poslati nam na mail, web stranicu www.dobreprice.com ili Facebook stranicu Hocu, mogu, mijenjam.
U prilogu se nalaze razlicite ideje za akcije – one manje i one vece.
Pored toga, u prilogu se nalazi elektronska razglednica koja sluzi kao podsjetnik za akcije, pa vas molimo da je proslijedite na sto vise adresa (oni koji su bili na Konferenciji trebali su vec dobiti svoju „papirnu“ razglednicu)

Za organizacije van Sarajeva, koje zele nesto organizovati tokom Sedmice dobrih prica ili kasnije, mozemo obezbijediti navedeni promotivni materijal. Javite nam se na 033 667 673, pa cemo se dogovoriti. Dizajn svih materijala nalaze se u prilogu.

2. Centralna manifestacija 09.12.2012. u Domu mladih u Sarajevu. Ova manifestacija ima za cilj da okupi zainteresovane organizacije i da zajednicki pripremimo niz aktivnosti za djecu, od predskolskog uzrasta do srednje skole, i to aktivnosti koje promovisu sve vrijednosti za koje se zalazemo u Kampanji. Prostor Doma mladih bice podijeljen u centre sa aktivnostima za djecu, posvecene: brizi o zivotinjama, reciklazi, interkulturalnosti, nenasilnoj komunikaciji, empatiji, dobrim knjigama i pricama, zdravlju… i sta god jos predlozite.
Tokom manifestacije, djeci i porodicama ce biti podijeljeni razliciti materijali – bookmark sa informacijama o kampanji kao i prazan list za njihove idje i akcije, cijom predajom dobijaju privjesak sa znakom kampanje ili magnet za frizider.

Kako da se ukljucite: Ukoliko ste u prilici i zelite, mozete nam se pridruziti sa svojom idejom ili kao volonteri. Puno ce nam pomoci ako informaciju o ovom dogadjaju postavite na vase stranice ili proslijedite informaciju na druge nacine. Elektronski letak cemo vam poslati odmah nakon Sedmice dobrih prica, a moci cete ga pronaci i na Facebook stranici Kampanje – Hocu, mogu, mijenjam

3. Nastavak Kampanje u osnovnim skolama i vrticima. U pripremi je set materijala i konkretnih uputa o tome kako skole i vrtici mogu organizovati akcije sa djecom, roditeljima, nastavnicima i lokalnom zajednicom. O tome u narednom periodu.

Hvala vam na podrsci i ocekujemo vase ideje i sugestije, ali i vase akcije i vase dobre price!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *