Konferencija “Srednjoškolci istražuju: Kakva nam je praktična nastava u srednjim školama?”

Konferencija “Srednjoškolci istražuju: Kakva nam je praktična nastava u srednjim školama?”

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je u prethodnih godinu dana implementirala projekat „Istraživanje o kvaliteti praktične nastave u srednjim školama u BiH“ na kojem su srednjoškolci imali priliku istraživati i iznositi svoje stavove o realizacije praktične nastave.

Istraživanje stavova o trenutnoj situaciji je sprovedeno u 6 lokalnih zajednica: Banja Luka, Brčko, Gradačac, Istočno Sarajevo, Sarajevo i Mostar te su srednjoškolci iz tih gradova imali priliku raditi kvalitativno istraživanje kroz modifikovanu PAR metodologiju. Svoj veliki doprinos istraživanju dali su i predstavnici škola (menadžment i profesori praktične nastave), predstavnici institucija, privrede i nevladinih organizacija. Svi su izrazili spremnost za djelovanje ka poboljšanju obrazovanja u BiH. Urađeno je i anketiranje preko 5 000 srednjoškolaca koji su iznosili svoje stavove o praktičnoj nastavi.

Ovim putem Vas pozivamo na konferenciju: „Srednjoškolci istražuju: Kakva nam je praktična nastava u srednjim školama?“ koju organizujemo povodom završetka procesa istraživanja i prezentacije publikacije sa svim dobijenim rezultatima. Konferencija će se održati 5. aprila 2018. godine u Sarajevu u prostorijama srednje škole „Druga gimnazija Sarajevo“, sa početkom u 11:00h. Na konferenciji ćete biti upoznati sa rezultatima i dobiti odgovore na problemska pitanja o: Postojanju i primjeni planova praktične nastave u školama i preduzećima, opremljenosti kabineta za praktičnu nastavu, (ne)postojanju učeničkih zadruga, saradnji škola sa preduzećima i još mnogo toga. Na samom događaju bit će i prezentacija odličnih primjera koje imamo u našoj državi realizacije nastave u školama. Nakon ručka bit će realizovan radni dio razgovora sa svim učesnicima programa zbog mogućnosti zajedničke realizacije ideja.

Nadamo se da ćete se odazvati pozivu i biti dio grupe koja se zalaže i angažuje za poboljšanje praktične nastave u srednjim školama.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte putem maila asubih@yahoo.com ili telefonskog broja 033/205-850.
Prijave su otvorene do 3. aprila, a svi prijavljeni bit će obavješteni mailom potvrde o učešću zaključno sa istim datumom. Broj mjesta je ograničen,a prijaviti se možete na ovom linku: Link za prijavu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *