Lokalni tim Olovo: “Dan za sport”

Lokalni tim Olovo: “Dan za sport”

482537_439046282857153_1465295911_nZa veoma kratko vrijeme, koliko već LT-Olovo djeluje, raznim uspješnim akcijama, svi članovi tima su dokazali koliko su vrijedni i istrajni, a osim toga koliko su samo “zagrijani” za daljni rad.Ono čemu su u protekle dvije sedmice, pored ostalog, posvetili najviše pažnje je organizacija projekta “Dan za sport”.
2. juna (nedjelja), u sklopu tog projekta, na poligonu MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” održao se turnir u malom nogometu (5+1) i Street Basket turnir (3 vs 3).Pored toga igrale su se i odbojkaške utakmice (sala OŠ “Olovo”).
Ono što je potrebno naglasiti jeste da se trud isplatio.Članovi tima su prezadovoljni i ponosni što su sami uspjeli organizovati i sprovesti u djelo ovakav projekat jer  sportske aktivnosti trebaju imati veoma važnu ulogu, kako u životima djece i mladih, tako i u životu onih sa poodmaklim životnim dobom.
Od 09:30h održavao se Street Basket turnir.Treće mjesto osvojila je ekipa “ Vertigo”, drugo mjesto  “Docent” i prvo mjesto  “THC”.
Od 14:30h održavao se turnir u malom nogometu gdje je treće mjesto zauzela ekipa “Palanka”, drugo mjesto “Olovske Luke” i prvo mjesto  “Vertigo”.
Odbojkaške utakmice su se igrale od 13:00h do 16:00h.
OK “Olovo” je ugostio slj.  ekipe: OK “Zavidovići”; ŽOK “Zavidovići”; ŽOK “Igman” Ilidža i  ŽOK “Kladanj”.
Naravno, najbolji su nagrađeni.
Potrebno je zahvaliti članu LT-Sarajevo, Ismailu Halvadžiji, koji je crtao grafite.
Članovi LT- Olovo se nadaju da će i naredne godine uspjeti organizovati “Dan za sport”, a do tada će biti zaokupljeni mnogim drugim projektima koji će sigurno biti uspješni kao i svi do sada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *