Lokalni tim Zenica: “Nacionalizam ubija”

Lokalni tim Zenica: “Nacionalizam ubija”

I dok se vijest u medijima i javnosti vezana za navijačke nerede u Donjem Vakufu još nije stišala, te dok se ustanovljava broj povrijeđenih, u Zenici je potpuno druga slika gdje mladi pokazuju svoje načine borbe protiv takvih stvari.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH, odnosno njen ogranak Lokalni tim Zenica, danas je na simboličan način s početkom 5 minuta do 12 održao akciju “Nacionalizam ubija”.

Mladi su defileom kroz grad s transparentom, na kojem je na sva tri bh. jezika pisalo “Nacionalizam ubija”, dali svoj utisak o situacijama sličnim jučerašnjoj, kao i o situaciji u cijeloj BiH.

Kako ističe koordinator lokalnog tima Muharem Kanurić, cilj ovog projekta je prije svega da kroz ovaj projekat promovišu organizaciju, ali i da mladim i svim ljudima u BiH i širom Europe pošalju sliku iz Zenice koja je u potpunosti kontradiktorna onoj jučerašnjoj u Donjem Vakufu.

– Na ovome se nećemo zaustaviti i radit ćemo sve sto je moguće da spriječimo nacionalizam, barem među mladima u našem gradu, rekao je Kanurić.

(Izvor: Zenit.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *