LT Jajce: “Heroji”

LT Jajce: “Heroji”

”Ja bih navela primjer profesorice fizike, koja je ujedno i počasni član našeg lokalnog tima. To je osoba koja zrači vedrinom, pozitivnom i koja zna na koji način motivisati učenika za učenje. Jedan od brojnih primjera njenog pristupa je taj da smo jednog sunčanog dana na osmom času radili valove, te nas je ona izvela vani i svi smo u dvorištu škole učili. Nemamo praktične nastave iz tog predmeta, ali se ona trudi svaki čas da donese neki pribor za eksperimente, ili ako to nije moguće, onda učimo neke zanimljivosti vezano za tu temu. Pokretač je mnogih akcija naše škole koje se tiču unapređenja znanja učenika te njihovih uslova za učenje. To je osoba koja je prožeta aktivizmom, koja ne želi neku statičnost u razredu nego joj je cilj da nas nauči, kako fizici, tako i ostalim životnim vrijednostima. Imala sam priliku raditi s mnogim edukatorima i motivatorima za učenje, ali profesorica Sabina je nešto uistinu posebno i zahvalna sam na svakom času koji ona održi.

”Svoju pozitivnu priču napisat ću o profesorici Sabini, profesorica fizike. Naša sredina je relativno mala, kao i naša škola, pa ponekad imam osjećaj da profesori u školi se zbog toga i ne trude da nešto novo donesu u školi, prepuste sve slučaju. Drugačija od svih je baš profesorica fizike. Sama njena pojava, fizički izgled ne ulijeva baš povjerenje učenicima, jer je totalno u nekom svom fazonu. Mislim da je jedina koja je vrijedna pohvale, jer svaki čas dođe nasmijana, puna novih ideja za rad. Ona je također počasni član našeg lokalnog tima. Uz nju smo uradili dosta akcija. Trudi se objasniti sve kroz životne primjere, jer učenici tako bolje pamte. Radila je mnoge eksperimente na satu sa nama, zajedno s njom glumili smo atome, Njutna, Ajnštajna. Njen sat nikada ne prolazi jednosmjernom komunikacijom. Mnogo razgovaramo s njom. Mislim da je jedna najbolja profesorica u našoj školi”

”Moja pozitivna priča je posvećena profesoru Josipu Peraku. Posvećenost radu, motivacija, solidarnost su samo neke od osobina u kojim je profesor Josip veoma dobar. Današnji život jednog srednjoškolca zasniva se na internetu. Profesor Josip ne govori samo o stvarima koje su nam potrebne u školi već i one koje svakodnevno primjenjujemo. Mnogo učenika motiviše način na koje profesor pristupa učenicima. Naš kabinet informatike je opremljen dobrim računarima, a na svakom računaru su instalirani novi programi i profesor prati sve programe. Profesor Josip nas uči onom što nam najviše treba u današnjici i zato mislim da zaslužuje ovu priču.”

”Po meni najbolja profesorica je Edita. Možda na prvi pogled izgleda stroga ,ali iza toga se krije jedna prelijepa profesorica koja zraci pozitvnošću. Dobro nam objasni, izađe u susret kad god treba. Dogovorimo se oko odgovaranja kako bi svi imali što bolje ocjene.”
”Profesor Boris Zrile je super,priblizio je predmet učenicima,i trudi se puno da zapamtimo na času i da nam olakša neke stvari. Donosi potrebni materijal da nam slikovito pokaže neke stvari. Pristup samom predmetu od njegove strane je vrh,i prema učenicima je super. Pravedan je,realan. Osim što učimo ono sto trebamo,naučili smo još mnogo stvari vezanih za nasu školu,i struku i obrazovanje.
”Profesor Tašo ima super načine da nas motiviše i potakne na razmišljanje. Ako neko nađe zanimljiv zadatak kad vježbamo, na kontrolnom odmah dobije 5 bodova za inovativnost.Također kada radimo nove zadatke pokušava nam objasniti na nekim primjerima iz stvarnog života, kako bismo što bolje savladali gradivo.”

”Najbolji profesor u mojoj školi je profesor Mijat. To je profesor koji najbolje razumije učenike po pitanju naših obaveza. On na sve načine pokušava da nam olakša što se tiče njegovog predmeta. On nam nudi različite načine laganog dobivanja dobre ocjene. Umije ostvariti dobru komunikaciju sa učenicima pa ga zato svi volimo. Na sve načine pokušava da učini čas zanimljivim. Odličo obavlja svoj posao tako sto nam svaku lekciju nastoji što bolje objasniti na nama najpoznatijim situacijama i života. On je jednostavno najbolji I nezamjenjiv profesor.
Profesor koji objasnjava dobro ,uvijek odgovara na pitanja koja su nam nejasna .Profesor koji s ljubavlju predaje svoj predmet i želi nas naučiti samostalnom razmišljanju.Profesor koji zainteresira učenike tako da se ne čini da sat traje cijelu vječnost nego jako kratko.S kojim razgovaramo i dijelimo svoja misljenja pa tako i naučimo sve i lakše zapamtimo. Profesor koji se zna našaliti i trudi se da nam bude jasnije i povezuje lekcije sa stvarnim životom.Profesor koji je vrijedan pohvale.
Profesor Mijat je jedan od najboljih profesora.Odnos s učenicima je odličan. Profesoru je bitn rad i disciplina.Često se pošali sa učenicima što svi volimo.Profesor je vrlo pozitivna osoba,koja nas poštuje,ali i mi njega moramo postovati.Uglavnom sve pozitivne stvari ima profesor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *