LT Lukavac organizovao manifestaciju “Igre bez granica!”

LT Lukavac organizovao manifestaciju “Igre bez granica!”

U organizaciji lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH, u četvrtak, 19.07.2012. godine održana je manifestacija pod nazivom “Igre bez granica”. Ovaj dan ostaće upamćen kao dan dobre zabave, smijeha i veselja, ukratko dan koji je odisao mladošću. Manifestacija je ujedno bila i prilika da se promoviše dosadašnji rad ASuBiH-a, kao i lokalnog tima Lukavac, koji su samofinansirali ovaj projekat.

Pravo da učestvuju u takmičarskom dijelu imali su isključivo srednjoškolci, a u revijalnom dijelu mogli su učestvovati svi zainteresovani sugrađani.

Nadmetanja su organizovana u slijedećim kategorijama: povlačenje konopca, brzo jedenje šampite, skakanje u vrećama, ples s balonima i maraton s jajima.

Učešće u igrama uzelo je 40 mladih ljudi, dok je oko 20 članova lokalnog tima bilo zaduženo za organizaciju i praćenje događaja kako bi sve proteklo u onako kako je i zamišljeno.

“Cilj nam je bio da nekim atraktivnim dešavanjem skrenemo pažnju na sebe i pokažemo našim sugrađanima da u našem gradu, i to jako aktivno, djeluje jedan ogranak Asocijacije srednjoškolaca u BiH. Odlučili smo se da to atraktivno dešavanje budu ‘Igre bez granica’, budući da je to nešto što najviše može zainteresovati mlade, a što se ispostavilo tačnim jer smo okupili preko 40 mladih ljudi, a dosta njih žele da postanu naši članovi”, rekla je za Lukavac-x.ba Dijana Sejdinović, koordinator lokalnog tima ASuBiH-a Lukavac.

Iako su sva takmičenja bila revijalnog karaktera, bitno je spomenuti one koji su imali najviše uspjeha:
Povlačenje konopca: Sanjin Aljukić, Jasmin Jašić i Eldar Bektić
Brzo jedenje šampite: Asmir Halilović
Skakanje u vreći: Albin Osmanović
Ples sa balonima: Elmedina Halilović i Ema Vujadinović
Maraton s jajima: Benjamin Ćatić.

“Trudićemo se da ovakvim i sličnim projektima ukažemo našim sugrađanima da smo mi, srednjoškolci, sposobni da napravimo mnogo kvalitetnih stvari u našem gradu. Nadamo se da ćemo i dalje imati podršku kako medija tako i naših sugrađana, kako bi došli do konačnog cilja – bolji status srednjoškolaca i mladih uopšte u našoj lokalnoj zajednici”, dodala je Neira Memić, PR lokalnog tima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *