LT Srbac: “Iskoristi vrijeme, budi mlad”

LT Srbac: “Iskoristi vrijeme, budi mlad”

U svakom gradu i svakoj školi postoje dobri profesori koji podstiču mlade da se uključe u volontiranje i koji svom svojom snagom podržavaju aktivizam, ali je problem što su takvi profesori veoma rijetki . Imamo veliku sreću što i našem gradiću ima takav profesor. U pitanju je profesor geografije, Sanela Vidović, koja je jedan od osnivača NVO „Milenijum“ i koja godinama radi sa djecom.

Volontiranjem se bavila kada je išla u srednju školu, a poslije završenog fakulteta vratila se u Srbac i odlučila da to isto nastavi. Sa svojim prijateljima je 2006. godine obnovila „Milenijum“, koji od tada bilježi mnoge uspješno sprovedene projekte, akcije i aktivnosti. NVO „Milenijum“ okuplja vrijedne učenike iz osnovne i srednje škole u Srpcu i svi ti učenici imaju mnogo dobar odnos sa profesoricom Sanelom. Svima dopušta da joj se približe i trudi se svima da pomogne, zato ju i volimo. Pitali smo ju kako rad sa djecom utiče na nju i zašto je time počela da se bavi, a ona je odgovorila: „Vrijeme provedeno sa djecom je dobro iskorišteno vrijeme, sa vama se osjećam mlado i veoma mi je drago kada vidim koliki uticaj imam na vas“.

Rad u školi joj je dao mogućnost da nam se približi i prenese svoja znanja i iskustva. Profesorica je jedna od rijetkih koja u školi samo širi pozitivnu energiju, nikada nas ne opterećuje svojim problemima i za svakog uvijek ima samo lijepu riječ i osmijeh. Iako kod kuće ima dva mala dječaka ona pronađe vremena i da njima bude majka i nama dobar profesor, zato što nam uvijek na zanimljiv način donese novo gradivo. Prvenstveno nam pokazuje šta to znači biti odgovoran čovjek, koji sve svoje obaveze završava na vrijeme i svaki slobodan trenutak iskoristi na najbolji mogući način.
Lokalni tim Srbac ima jednu želju koja glasi, komunicirajte više sa nama, pokušajte nas razumijeti jer će na taj način uzajamno poštovanje sigurno biti na većem nivou.

[dot_recommends]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *