LT Stolac: ” Spajamo ugodno sa korisnim”

LT Stolac: ” Spajamo ugodno sa korisnim”

Učenici Srednje škole Stolac uistinu imaju sreće sa nastavnim kadrom. Svi naši profesori su veoma susretljivi, profesionalni i stručni te se trude da nam prenesu znanje, ali ipak, rijetki su oni koji nam prenose najbitnije lekcije. One životne.
Jedna od onih koja nas savjetuje na svakom času te nas svojim divnim karakterom tjera da se trudimo i vrijedno radimo je profesorica engleskog jezika Merima Fejzić- Đonko. Pošto i sama živi u Stocu, upoznata je sa trenutnom situacijom pa sa njom često pričamo o našoj perspektivi, a ona za nas uvijek ima riječi ohrabrenja i nade. Svojom pozitivnošću utiče i na nas te sa gotovo svakog časa izađemo motivisani jer vidimo da i u ovom sivilu ima neke nade. Profesorica Merima učestvuje na brojnim seminarima i edukacijama te se na taj način trudi da unaprijedi svoje znanje. O njenoj volji za rad govori i činjenica da piše magistarski rad, a pored toga mnogo čita te i nas potiče na čitanje i preporučuje nam knjige koje je pročitala. Na časovima igramo razne igrice koje probuđuju našu kreativnost, a smijeh na času engleskog je zagarantovan jer se profesorica često zeza sa nama i na taj način uživamo u „kućnoj atmosferi“ koju ona stvori.

Naša profesorica prenijela nam je i zavidno znanje engleskog jezika i ohrabruje nas da ga što češće i više koristimo budući da nam je danas znanje engleskog jezika postalo neophodno. Njena podrška ne izostaje ni kada su u pitanju razmjene učenika ili neka druga putovanja jer i sama dosta voli da putuje, upoznaje nove kulture i tradicije. Ovime nas uči da spajamo ugodno s korisnim. Naša profesorica nije omiljena samo kod nas, njenih sadašnjih učenika, nego i kod svih onih kojima je prije predavala te je oni često iznenade nekom posjetom.

Kroz školovanje smo se susretali sa mnogo kvalitetnih i obrazovanih ljudi od kojih smo naučili mnogo toga, a neke od njih, kao što je naša profesorica, nikada nećemo zaboraviti jer je dio svog pozitivnog i nesebičnog rada zauvijek urezala u nas. Uistinu bismo voljeli kada bi u svakoj lokalnoj zajednici postojao barem jedan profesor poput naše Fejze, ali smo svjesni da je ona jedinstvena i neponovljiva i sretni smo što baš nama uljepšava srednjoškolske dane.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *