LT Tešanj: “Alisini specijalci”

LT Tešanj: “Alisini specijalci”

Ja , kao učenica Srednje tehničke škole u Tešnju , ne mogu se baš pohvaliti njenim statusom.Učenici….ma teško je opisati nas učenike u ovoj školi.Svi bi mi nešto da uradimo kako bi poboljšali svoj status i kako bi uznapredovali , ali svaka ideja nam veoma brzo propadne. Imamo veliki broj talentovanih učenika kako za muziku , glumu tako i za organizaciju raznih priredbi i skupova, ali nemamo podršku a ni veoma značajnu motivaciju za nas učenike od strane profesora. Kao da nam dovoljno ne vjeruju ili nisu sigurni u nas, čak neki od njih misle da sve to radimo kako bi izostajali sa nastave. Ali i ono malo projekata što uradimo, uradimo uz pomoć naše profesorice Alise, da se pohvalim , moje razredne. Do nje dođi samo sa idejom ,ma samo sa pomisli na neku aktivnost , odmah će joj pristupiti ozbiljno i pomoći u realizaciji. Mogu reći da je ona jedina profesorica u mojoj školi koja se bori za prava učenika i koja nastoji da promijeni odnos učenik-profesor na bolje.

Trenutno nam pomaže na rješavanju problema “neadekvati uslovi za obavljanje nastave „ , ja sam učenica drugog razreda Medicinske škole i ove školske godine smo za učionicu dobili prostoriju neprimjerenu učenicima Medicinske škole.
To je ustvari radionica veoma malih dimenzija ispunjena raznim spravama i alatom primjerenim za nastavu drugog smijera tehničke škole. Od samog početka školske godine , mi (učenici) smo pokazali nezadovoljstvo i zajedno sa prof. Alisom se borimo sa upravom oko te “radionice „ . Jednostavno neadekvatna je za rad učenika medicinske škole. Iako nemamo neki značajan napredak mi se i dalje zalažemo i trudimo kako bi riješili taj problem, a oni nas sputavaju sa argumentom „i prije vas su u to učionici boravili učenici pa se nisu bunili „ .E pa mi nismo drugi učenici , mi smo kako nas nazvaše “Alisini specijalci „. Uz ovakvu profesoricu ćemo sigurno uspijeti riješiti ovaj problem , jer ona se zajedno sa nama svim snagama bori u tome.

Upornost je veoma važna stvar ne treba odustajati od svojih cijeva i zamisli.

[dot_recommends]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *