Održana IV po redu obuka vršnjačkih edukatora na temu “Mladi i alkoholna politika”

Održana IV po redu obuka vršnjačkih edukatora na temu “Mladi i alkoholna politika”

U periodu od 15. do 17.marta/ožujka 2013.godine, u organizaciji Centra za edukaciju mladih – Travnik, održana je četvrta po redu obuka vršnjačkih edukatora na temu „Mladi i alkoholna politika” na planini Vlašić.
17 mladih ljudi iz Tuzle, Zenice, Sarajeva, Mostara, Olova, Čelinca, Trebinja, Srbca i Travnika, uzrasta od 15-17 godina, učestvovali su na trodnevnoj edukaciji za certificirane vršnjačke edukatore, nakon koje, uz podršku Centra za edukaciju mladih, planiraju i održavaju aktivnosti s ciljem promocije zdravog života bez alkohola među svojim vršnjacima u svojoj lokalnoj zajednici.

Među njima je bilo i pet članova ASuBiH: Amra Memagić (Lokalni tim Olovo), Amar Alikadić (Lokalni tim Olovo), Lejla Čolaković (Lokalni tim Mostar), Anastasija Dodik (Lokalni tim Trebinje) i Feđa Malinović (Lokalni tim Sarajevo).

slika1234

Vršnjački edukatori i edukatorice dobili su znanje o planiranju i sprovođenju aktivnosti s tematikom alkohola, daljnju izgradnju kapaciteta kroz razne promotivne aktivnosti projekta, monitoring sastanke i sastanke planiranja aktivnosti za mlade, razmjenu iskustava, upoznavanje i druženje sa mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine.

Jako smo ponosni na učešče naših članova na ovoj edukaciji i želimo im dosta uspjeha u daljenjem radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *