Održano školsko takmičenje “Projekt građanin”/”Ja građanin”

Održano školsko takmičenje “Projekt građanin”/”Ja građanin”

Jučer je u prostorijama Gimnazije “Ismet Mujezinović” u Tuzli održano školsko takmičenje, odnosno praktični dio Civitas programa “Projekt građanin”/”Ja građanin”. Priliku da predstavi svoj trud i rad imalo je devet grupa iz devet odjeljenja koja u toku ove školske godine pohađaju predmet Demokratija i ljudska prava.
Iako su sve grupe pokazale zavidan nivo poznavanja zadate problematike, te veliku dozu kreativnosti kojom su prikazali svoje portfolije, cilj današnjeg takmičenja bio je odabrati najbolji rad među najboljim koji će školu predstavljati na Općinskom takmičenju. Ovaj zadatak imao je stručni širi koji se sastojao od sljedećih članova: Adisa Mujezinović, Amela Andelić, i Aldina Rastoder.
577921_494172653980387_356939926_n
“Projekt građanin”/”Ja građanin” učenicima pomaže da postanu odgovorni i informisani mladi ljudi koji kroje svoju budućnost i shvataju pojam i značaj brige i uključenja svih građana u rješavanje problema koji se tiču svih nas. Da bismo bili što efikasniji, potrebno je da pomažemo predstavnicima vlasti sa svojim mjerama javne politike. To znači da moramo da savladamo principe po kojima ona funkcioniše. Takmičenja učenicima daju priliku da praktično provedu ono što su naučili, da vježbaju svoje sposobnosti i da želje pretvore u stvarnost.

Pobjedu na današnjem školskom takmičenju u Gimnaziji “Ismet Mujezinović” u Tuzli ostvarila je ekipa III-h razreda, koja je obradila temu “Reproduktivno zdravlje adolescenata”, kojima čestitamo na uspjehu.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim učenicima, medijima, vladinim i nevladinim institucijama koji su pomogli realizaciju ovih projekata, a pobjednicima želimo puno sreće na Općinskom takmičenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *