Popust uz EYCA I ISIC kartice

Popust uz EYCA I ISIC kartice

Osim studentske kartice ISIC, u BiH je odnedavno aktuelna i omladinska kartica EYCA uz koju svi mladi do 30 godina mogu uz popust da šopinguju odjeću, knjige, ali i putuju, iznajmljuju automobile pa i da posjećuju solarij.
Maja Starčević, koordinator projekta razvoja evropskih kartica u BiH, pojasnila je da korisnici EYCA kartice mogu biti svi mladi ljudi do 30 godina, bez obzira na to da li su učenici, studenti, zaposleni ili nezaposleni, dok ISIC karticu mogu dobiti samo studenti.

EYCA

“Nosilac licence za razvoj i distribuciju kartica za mlade u BiH je Udruženje građana ‘Auctus’ iz Banjaluke, koje je licencu dobilo 2010. godine kada se u BiH i počela razvijati EYCA kartica. A zainteresovani ovu karticu mogu dobiti u prostorijama našeg udruženja na vrlo jednostavan način, a to je da uplate godišnju članarinu od 12 KM i dodiju karticu”, pojasnila je Starčevićeva.

Ove kartice pružaju popuste mladima prilikom putovanja, smještaja, kupovine, posjete kulturnim znamenitostima, a u BiH se trenutno mogu koristiti popusti u Sarajevu, Banjaluci, Gradišci i Bijeljini.

“Podaci ‘Auctusa’ pokazuju da broj mjesta na kojima se mogu ostvariti popusti s ovim karticom raste iz dana u dan, a u pripremi su popusti u još nekoliko gradova u BiH”, naglasila je Starčevićeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *