Potpisani ugovori između Općine Stari Grad i nevladinih/ neprofitnih organizacija

Potpisani ugovori između Općine Stari Grad i nevladinih/ neprofitnih organizacija

Današnjim potpisivanjem ugovora između Općine Stari Grad i nevladinih/neprofitnih organizacija o finansiranju i sufinansiranju njihovih projekata okončan je proces izbora projekata koji će biti implementirani na području Starog Grada u toku 2012. godine.
Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su predstavnici nevladinih organizacija čiji su projekti odabrani, te predstavnici Sektora za lokalni razvoj Sanin Hadžibajrić i Admira Muhić.
Ove godine iz budžeta Općine Stari Grad bit će finansirano 13 projekata nevladinih organizacija iz oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva, turizma i mladih.
“Ovim ugovorom uređena su prava i obaveze ugovorenih strana sa implementacijom odobrenih sredstava namijenjenih za sufinansiranje nevladinih/neprofitnih organizacija,” pojasnio je Sanin Hadžibajrić iz Sektora za lokalni razvoj.
Kazao je kako će Općina putem Sektora za lokalni razvoj kontrolisati provođenje projekata.
Predsjednik Udruženja distrofičara Kantona Sarajevo Almir Šahmanija zahvalio se Općini Stari Grad koja je prepoznala važnost i značaj njihovog projekta, te istakao da je to nevladina organizacija koja radi na unapređenju borbe protiv distrofije i srodnih neuro-mišićnih oboljenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *