Pozitivne priče: “Najbolji profesor za 2016. godinu dolazi iz Fojnice”

Pozitivne priče: “Najbolji profesor za 2016. godinu dolazi iz Fojnice”

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovni odlučila je ove godine provesti projekat pod nazivom „Pozitivne priče“. Učenicima i profesorima je iz mnogih razloga (neadekvatan obrazovni sustav, nepoštovanje prava jednih i drugih) često teško pronaći zajednički jezik. U dosadašnjem radu ASuBiH-a primjetili smo nedostatak suradnje između profesora i učenika. Bez kvalitetne suradnje s profesorima, našim članovima je zahtjevnije implementirati projekte.

Veza učenik-profesor i komunikacija su jako bitni jer nedostatak istih rezultira učenicima koji su nezainteresirani za svoje obrazovanje, i profesorima koji misle da vannastavne aktivnosti nisu korisne. A to dalje rezultira nedostatkom motivacije za daljni napredak učenika. Vjerujemo da su ovi problemi bazirani na predrasudama koje imaju i učenici i profesori.

Kako bi se ovaj projekat mogao implementirati bio je potreban  rad svih lokalnih timova. Ukupno je prikupljeno preko 40 pozitivnih priča iz preko 40 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine, a 24 najbolje su ušle u uži krug izbora. Nakon višemjesečne selekcija za najbolju pozitivnu priču izabrana je pozitivna priča koja nam dolazi iz Fojnice sa naslovom ” Sto ljudi, sto ćudi “. 

Za najboljeg profesora Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini obezbijedila je i posebnu nagradu “Zlatnu kredu najboljeg profesora za 2016. godinu” koja će se svečano uručiti na Generalnoj Skupštini Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, 8. oktobra 2016. godine.

Najbolju pozitivnu priču kao i sve ostale možete pronaći na našem website-u www.asubih.ba u katogoriju pozitivne priče na linku: http: //asubih.ba/pozitivne-price/lt-fojnica-sto-ljudi-sto-cudi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *