Rastemo zajedno već 9 godina

Rastemo zajedno već 9 godina

Prije 9 godina, 04.11.2007. godine započela je ideja o organizaciji koja će okupljati sve srednjoškolce, koja će dati priliku svim srednjoškolcima da se povežu i zajednički djeluju za njihovu dobrobit. Prošlo je mnogo generacija i srednjoškolaca/ki kroz ASuBiH. Svako je dao doprinos razvoju organizacije, poboljšanju situacije u obrazovanju i bolje sutra za generacije srednjoškolaca koji dolaze.

Mi zaista pokazujemo da smo budućnost ove države već punih 9 godina. Kroz programe i aktivnosti ASuBiH-a srednjoškolci imaju priliku da izgrade od sebe ličnost koja će znati šta želi, ličnost koja će moći da se izbori za sve što želi i ličnost koja može da bude aktivni građanin.

Danas je ASuBiH organizacija koja okuplja preko 1000 srednjoškolaca unutar 57 lokalnih zajednica koje djeluju na području Bosne i Hercegovine. Svakim danom sve više srednjoškolaca dobija priliku postati dio ove priče u svom srednjoškolskom dobu. Ove godine smo uspješno realizovali naš prvi „Socijalni dan“, kada su srednjoškolci svoje školske klupe zamijenili za radna mjesta. Time smo pokazali da je i u našoj državi moguće za jedan dan pronaći preko 500 radnih mjesta. Mi svojim djelovanjem dajemo dodatni doprinos našem društvu, što u konačnici i jeste naš zadatak.

Želimo se zahvaliti svim srednjoškolcima koji su bili i koji su još uvijek dio ASuBiH-a, kao i našem stalnom donatoru i najboljem prijatelju, fondaciji Schuler Helfen Leben. Velika zahvalnost pripada i svim našim prijateljskim organizacijama sa kojima sarađujemo i svim donatorima koji finansiraju naše aktivnosti. Tek kada sve ovo sklopimo u jednu cijelinu dobijemo savršenu priču koja traje već 9 godina. Neka ova priča nastavi i dalje da traje, da se razvija do savršenstva jer doprinosi izgradnji boljeg društva u BiH.

 

Nemoj biti tih, reci ASuBiH!
Budi dio njih, dio najboljih!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *