Srednjoškolci iz Evrope dali podršku otporu u Jajcu

Srednjoškolci iz Evrope dali podršku otporu u Jajcu

Bliži se kraj školske godine a srednjoškolci iz Jajca i dalje nastavljaju svoju borbu protiv podjela, zadnji koraci otpora su tu, a vremena je sve manje. Sve veća podrška stiže sa svih strana i očekujemo da će to biti najveća snaga, velika masa koja je uz srednjoškolsku ideju protiv segregacije. Uvijek je bilo da zajedno možemo mnogo više ostvariti nego kao pojedinac. Želimo da se cijelo bosanskohercegovačko društvo uključi u borbu, jer je ovo bitno pitanje za cijelo društvo a ne samo skupinu mladih iz Jajca.

Građanska inicijativa “Naša škola” koja za cilj ima pružanje podrške i pomoći srednjoškolcima da ne odustaju od borbe, nego da zajedničkim snagama srednjoškolaca iz cijele BiH napravimo tu dugo očekivanu promjenu, dobila je podršku od srednjoškolaca iz cijele Evrope. Organizacioni zavod za europske srednjoškolske organizacije [OBESSU] predstavlja mrežu srednjoškolskih nevladinih organizacija iz svih država Evrope.

Svojim pismom podrške iskazuju zabrinutost za situaciju u Bosni i Hercegovini po pitanju fenomena “dvije škole pod jednim krovom” i daju punu podršku u realizaciji svih aktivnosti koje mogu dovesti do poboljšanja situacije. 

Pismo podrške možete pogledati u nastavku:

Support Letter OBESSU

Prevod_pismo_podrške_OBESSU

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *