Srednjoškolci Olova poručili: ”Stop nasilju nad ženama”!

Srednjoškolci Olova poručili: ”Stop nasilju nad ženama”!

14.2.2013. godine u Olovu na Dan zaljubljenih je sprovedena globalna kampanja borbe protiv nasilja nad ženama “One Billion Rising” (Jedna Milijarda Ustaje) u režiji Asocijacije srednjoškolaca BiH, lokalni tim Olovo.

Učešće u ovoj kampanji ostvarilo je 50 srednjoškolaca koji su plesali na glavnoj ulici zajedno sa građanima Olova. Saobraćaj je zaustavljen na 20 minuta u kojih su srednjoškolci porucili: “Stop nasilju nad ženama”

Ova globalna kampanja je dobila veliku podršku građana Olova jer se u Olovu do sada nista slično nije dešavalo.

Koordinator lokalnog tima Olovo Amra Memagić je povodom ovog događaja izjavila: “U ime lokalnog tima ASuBiH-a Olovo, mogu reći da je akcija prošla više nego odlično. Prezadovoljni smo svime, posebno samom organizacijom i posjećenošću. Obzirom na to koliko naš gradić ima stanovnika, podrška građana nam nije izostala. Mislimo da je nešto ovakvo trebalo Olovu i ponosni smo kako na sebe, tako i na sve one koji su uzeli učešće u ovoj akciji Želim također da se zahvalim svima onima koji su nam pomogli da realizujemo ovu akciju i da se nadamo saradnji i u budućnosti.”

Potrebno je dodati da je lokalni tim u Olovu je osnovan u Decembru 2012. godine s ciljem poboljšanja statusa srednjoškolaca u Olovu te podsticanje mladih ljudi na aktivizam

Ova akcija je druga koju je lokalni tim u Olovu sproveo u veoma kratkom periodu te u planu imaju sprovesti jos veliki broj projekata koji ce pomoći mladim ljudima u ovom gradu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *