U Bijeljini održano opštinsko takmičenje programa „Projekt građanin/ja građanin“ za srednjoškolce

U Bijeljini održano opštinsko takmičenje programa „Projekt građanin/ja građanin“ za srednjoškolce

Juče je u prostorijama Srednje ekonomske škole u Bijeljini održano opštinsko takmičenje CIVITAS programa „Projekt građanin/ja građanin“. Priliku da svoj trud i rad prikažu imalo je 6. srednjih škola sa podučja grada. Predstavnici škola su bili učenici trećih razreda koji pohađaju predmet Demokratije i ljudskih prava, s’ tim da su predstavnici Gimnazije „Filip Višnjić“ bili učenici četvrtog razreda.

Svi predstavnici grupa/škola su zaista dobro pokazali ono što su za manje od godinu dana naučili na časovima Demokratije. Kreativnost je bila na zavidnom nivou. Razne boje i mnogo dobrih crteža su dobro došle svim predstavnicima. Kao i svake godine, pa i ove: svaka škola morala da je ima portfolijo koji se sadrži od 4 panoa na kojim se nalaze sve najbitnije informacije o predstavljajućem problemu.
544346_10151489396626280_729576658_n
Žiri su činile tri profesorice iz raznih škola – i po njihovim riječim imale zaista težak posao.
Ovaj projekat pomaže učenicima da postanu odgovorni i aktivni ljudi koji se interesuju za bitne probleme svoje zajednice a koji se tiču njih samih ali i svih ostalih.

Pobjedu na takmičenju odnjela je : „Poljoprivredna i medicniska škola“ Bijeljina.
Drugo mjesto zauzela je Gimnazija „Filip Višnjić“ iz Bijeljine a treće mjesto pripalo je Srednjoj stručnoj školi iz Janje.
Pored ovih škola takodje su učestvovale i: Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina, Srednja ekonomska škola – Bijeljina, i Srednja škola iz Ugljevika.

Članovi lokalnog tima iz Bijeljine su takodje bili uključeni u takmičenje i oni su pod imenom „Srednja stručna škola, Janja“ osvoji treće mjesto. Ovom prilikom im čestitamo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *