Visočki srednjoškolci organizovali maskenbal

Visočki srednjoškolci organizovali maskenbal

Visočki srednjoškolci, članovi Lokalnog tima koji funkcioniše kao odjel Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASUBiH), organizovali su maskenbal u želji da se druže, zabave, iskoriste kreativnost i maštu i prije svega promovišu građanima svoj rad i aktivnosti.
Načinom maskiranja članovi Lokalnog tima Visoko i svi koji podrže projekat poslat će osnovnu poruku ovog projekta: „Svi smo mi različiti, ali to je ono što nam daje snagu i čini nas posebnim”.

Inače, Lokalni tim Visoko kao odjel Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini aktivan je od prošle godine i broji oko 30 članova srednjoškolaca iz sve četiri srednje škole sa područja općine Visoko.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je nevladina, neprofitna i nepolitička organizacija koja okuplja sve srednjoškolce, zajedno sa svim Vijećima učenika u Bosni i Hercegovini, sa ciljem unaprjeđenja statusa srednjoškolaca kroz njihova prava. Misija organizacije je zastupanje i promovisanje srednjoškolaca u BiH, upoznavanje sa njihovim pravima te predstavljanje njihovih ideja da se poboljša njihov život u zajednici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *