Fondacija Schuler Helfen Leben traži 12 multiplikatora

Fondacija Schuler Helfen Leben traži 12 multiplikatora

Fondacija SHL (Schüler Helfen Leben) u BiH otvorila je konkurs za kandidate na pozicije FOP multiplikatora 2012. godine. 

Ova njemačka omladinska fondacija je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1993. godine, a osnovni cilj joj je pomoći mladima. SHL svoje aktivnosti realizuje kroz dva glavna programa: Omladinska politika obrazovanja mladih te kroz Fond za omladinske projekte (FOP).

Fond za omladinske projekte je jedinstven program koji pruža priliku mladim ljudima u BiH da ostvare svoje ideje, realizuju projekte i time pozitivno utiču na društvo i svoju ulogu u njemu. FOP je otvoren svima, prvenstveno mladim ljudima (u starosnoj dobi od 14. do 26. godina) koji do sada nisu imali iskustva u omladinskom aktivizmu. Za finansijska sredstva u iznosu od 1. do 4000. KM mogu se prijaviti pojedinci, neformalne omladinske grupe i omladinske organizacije, koji žele pozitivno uticati na svoje okruženje.

Društvenokorisni angažman prije svega će zainteresovanima donijeti nova znanja, prijatelje i nova iskustva, a SHL će ih nagraditi učešćem na dvije besplatne edukacije prema njihovom izboru, te preuzimanjem svih komunikacijskih i drugih troškova nastalih prilikom njihovog angažmana na poziciji FOP multiplikatora. Te osobe bi pregledale pristigle projekte i bodovale ih po već uspostavljenom sistemu, učestvovale pri realizaciji tih prijekata, pisale izvještaje i sve što ide uz to.

Prijaviti se može najkasnije do 01. decembra 2011. godine, i to slanjem ispunjenog prijavnog formulara i biografije na e-mail adresu ermin@shl.ba. Više informacija možete pronaći na njihovoj stranici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *