Grad Banja Luka: Raspisan konkurs za dodjelu stipendija srednjoškolcima u ak. 2012/13. godini

Grad Banja Luka: Raspisan konkurs za dodjelu stipendija srednjoškolcima u ak. 2012/13. godini

Administrativna služba grada Banjaluke raspisala je danas konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola u školskoj 2012/2013. godini.

“Stipendije će biti dodijeljene na osnovu tri kategorije: prema socijalnom statusu učenika, za deficitarna zanimanja i za uspjeh u školi. Deficitarna zanimanja/struke za učenike srednjih škola u pomenutoj školskoj godini su: tehničar enterijera i industrijskih proizvoda, tekstilni tehničar, obrađivač metala rezanjem, zidar, armirač-betonirac, krojač, tehničar za obuću i kožnu galanteriju, farmer i prerađivač mlijeka”, navodi se u konkursu.

Visina mjesečne stipendije za učenike koji je budu primali prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh u školi iznosiće 80 KM, dok će stipendija za deficitarna zanimanja biti150 KM.

Napomena: Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem prijemne kancelarije Administrativne službe Grada Banja Luka (soba broj 16). Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, mogu se preuzeti ispred prijemne kancelarije u Administrativnoj službi Grada, a nalaze se i na internet stranici Grada Banja Luka. Sve informacije se mogu dobiti na oficijelnoj internet stranici Grada Banja Luka, www.banjaluka.rs.ba a za dodatna pojašnjenja, i na telefon Administrativne službe Grada, broj: 051/244-444 lokal 704 i 709 ili direktno u kancelarijama broj 29 i 22.

Konkurs ostaje otvoren do 03. oktobra 2012. godine.

Detaljnije (tekst konkursa i prijavni obrasac) pogledati i preuzeti – OVDJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *