Izvještaj sa sastanka ASuBiH & ICEI & IPSIA

Izvještaj sa sastanka ASuBiH & ICEI & IPSIA

U Bosanskoj Krupi održan je trodnevni skup Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini sa predstavnicima italijanskih organizacija ICEI i IPSIA. Namjera je organizatora iznaći mehanizme efikasnijeg rada srednjoškolaca u promovisanju svojih potreba, uspjeha i problema. Želje ili problemi mogli bi biti podržani od partnerskih italijanskih organizacija koje trenutno provode nekoliko projekata u svrhu poboljšanja položaja mladih kod nas.
Razgovaralo se o  17. novembru- Danu srednjoškolaca i potrebi njegovog što angažovanijeg obilježavanja, zatim o načinu boljeg promoviranja rada ovog udruženja srednjoškolaca cijele države, problemima koji su identični za sve škole u Bosni i Hercegovini, kao i o projektnim idejama koje bi mogle popravljati trenutno stanje, a koje bi se mogle uklopiti u projekt “Preporod doline Une” koji provodi ICEI i IPSIA i finansira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije.

Sastanku su, pored organizatora iz ICEI, IPSIA i ASuBiH- a,  prisustvovali i koordinatori Lokalnih timova ASuBiH- a. Svi zajedno iznijeli su svoje ideje o tome kako bi se mogao poboljšati rad asocijacije i lokalnih timova. Razmijenila su se mišljenja o mogućnosti kvalitetnijeg obilježavanja Dana srednjoškolaca, razrađeni su neki aspekti boljeg predstavljanja asocijacije i predstavljeni su Lokalni timovi i njihov rad.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *