Ljetna škola za srednjoškolce – mladi, aktivizam i novi mediji

Ljetna škola za srednjoškolce – mladi, aktivizam i novi mediji

L J E T N A      Š K O L A     Z A     S R E D N J O Š K O L C E
mladi, aktivizam i novi mediji
Banja Luka, Mostar i Sarajevo, 18.06. – 30.08.2012.

US alumni asocijacija u BiH poziva ucenike srednjih skola sirom Bosne i Hercegovine da se prijave za ucesce u Ljetnoj skoli „mladi, aktivizam i novi mediji“ koja ce se odrzati od 18. juna/lipnja do 30. augusta/rujna 2012. godine. Ljetna skola realizira se uz podrsku Ambasade Sjedinjenih Americkih Drzava u Bosni i Hercegovini.

Kroz ucesce u strucnim radionicama na teme a) kreiranje web stranica i blogova, b) montaza video materijala, i c) pisanje u medijima, koje ce se odrzati od 18. do 26. juna/lipnja 2012. godine u Banja Luci, Mostaru i Sarajevu, te kroz popratne drustvene i kulturne aktivnosti, ucesnici Ljetne skole ce imati priliku da steknu znanje iz koristenja novih medija u svrhu drustvenog angazmana. Nakon radionica, ucesnici ce dobiti priliku da kroz grupne projekte, te uz pomoc strucnjaka kao mentora, realiziraju svoje ideje i implementiraju nekoliko inicijativa do kraja augusta/rujna u cilju razvoja gradjanskog aktivizma medju mladima.

Pored navedenog, ucesnici Ljetne skole ce upoznati i drustveni zivot vodeca tri grada u BiH, te ce ostvariti kontakte sa predstavnicima nekoliko omladinskih organizacija i javnih institucija. Takodjer, svi ucesnici ce biti ukljuceni u program posjete porodicama u ovim gradovima koje ce primiti ucenike kao goste na jednu ili dvije veceri. Svi ucesnici koji uspjesno zavrse Ljetnu skolu ce dobiti cetrifikat. Troskove ucesca u Ljetnoj skoli snosi organizator. Broj ucesnika je ogranicen.

Prijave za ucesce u Ljetnoj skoli mozete slati na email adresu: novimedijiskola@gmail.comdo 02.06.2012. Sva pitanja mozete poslati na isti email. Nepotpune prijave, kao i one koje dobijemo nakon isteka roka za prijave, se nece uzimati u razmatranje. Prijava treba biti napisana u Ms Word dokumentu i sadrzavati sljedece informacije o prijavljenom i detaljne odgovore na data pitanja:
§ Ime i prezime
§ Ime majke i ime oca
§ Datum i mjesto rodjenja
§ Adresa i mjesto prebivalista, i postanski broj
§ Naziv i mjesto srednje skole
§ Razred i odsjek
§ Broj telefona
§ Broj mobitela
§ E-mail adresa
§ Opisite vase kompjuterske vjestine? Koje aplikacije poznajete i koristite? Da li posjedujete osnovna znanja iz koristenja racunara?
§ Da li se aktivno i redovno bavite van-nastavnim aktivnostima? Imate li neke hobije? Opiste ih.
§ Cime planirate da se bavite nakon zavrsetka vase srednje skole?
§ Na koji nacin i u koju svrhu planirate primjeniti znanje steceno u ovoj Ljetnoj skoli u buducnosti?

US alumni asocijacija u BiH je nevladina organizacija koja od 2005. godine djeluje na umrezavanju vise od 1900 pojedinaca iz BiH – ekonomista, profesora, politicara, NVO aktivista, naucnika iz razlicitih oblasti, drzavnih sluzbenika, novinara, studenata – odnosno bivsih ucesnika programa akademske i profesionalne izgradnje u SAD-ma – kako bi zajednicki djelovali ka razvoju demokratije, ekonomije, tehnologije, i multikulturalnosti a u cilju doprinosa boljem zivotu gradjana i pozitivnih drustvenih promjena u Bosni i Hercegovini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *