ONA u BiH i ASuBiH potiču mlade na aktivno sudjelovanje u životu mladih

ONA u BiH i ASuBiH potiču mlade na aktivno sudjelovanje u životu mladih

Omladinska novinska asocijacija u BiH (ONA u BiH) i Asocijacija srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) sinoć su se predstavili mladima Mostara u OKC Abrašević.

Krovne omladinske asocijacije su predstavile svoje djelovanje, plan i program rada, te njihov utjecaj na aktiviranje omladine, te život mladih u BiH. Samim aktiviranjem u nekoj od spomenutih organizacija mladi ljudi Mostara i BiH imaju priliku promijeniti kvalitetu i način svog života.

Razni edukativni seminari i projekti, povezuju mlade svih uzrasta, vjera i nacionalnosti, te ih zajedno vode istom cilju, a to je aktiviranje što većeg broja svojih vršnjaka, te zajednički rad na boljoj budućnosti svih.

Brojna iskustva koja se steknu aktivizmom na kraju doprinose ne samo društvu, već i samom mladom čovjeku, da sutra u svijet krene s izgrađenim vlastitim mišljenjem, potkrijepljenim znanjem i vještinama. Svi zainteresirani mogu se javiti organizacijama s upitima za učlanjenje.

Nakon prezentiranja organizacija, predstavnici ONA u BiH i ASuBiH razmijenili su iskustva s prisutnima, te su sklopljeni razni dogovori između ove dvije asocijacije.

Ovim putem ONAuBiH najavljuje u skorije vrijeme humanitarnu izložbu fotografija, koje su djelo mladih bh. autora gdje ce prikupljeni novac bit predat u humanitarne svrhe. Mjesto održavanja izložbe također će biti OKC Abrašević, a o točnim detaljima svi će biti obaviješteni blagovremeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *