Posljednje pripreme Generalne skupštine ASuBiH-a u toku

Posljednje pripreme Generalne skupštine ASuBiH-a u toku

Kao što smo već najavili, Peta Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i
Hercegovini (ASuBiH), održaće se u Hotel „Sedra“, Bihać u periodu 09.-11.11.2012. godine. Ovo je peta godina od kako uprava ASuBiH-a nastoji okupiti mladost Bosne i Hercegovine na jednom mjestu i pokazati javnosti i političarima u zemlji i svijetu da je vrijeme podjela iza nas.

Na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini očekuje se 100 delegata iz preko 50 bosanskohercegovačkih gradova. Glavni zadaci ove skupštine jesu biranje novog predsjednika Asocijacije, kao i tri nova člana Upravnog odbora, ali prvenstveni cilj jeste spajanje srednjoškolaca iz različitih krajeva. Mnogo srednjoškolaca nije imalo priliku družiti se sa kolegama srednjoškolcima iz drugih gradova, pa je ovo jedinstvena prilika za to kao i za upoznavanje ovog dijela naše lijepe države. Krajiške ljepote sigurno ih neće ostaviti ravnodušnim.

Dva člana Upravnog odbora Asocijacije već su smjestili u Bihaću i nastojaće pripremiti sve kako bi ovogodišnja Generalna skupština ostala upamćena u generacijama „Asubihovaca“.

„Mladost je sretno doba u kome čovjek počinje da vjeruje u sebe, a još nije prestao da vjeruje drugima.“ Ovo je izreka kojom ćemo se i mi voditi, a svim srednjoškolcima poručujemo da vjeruju i u sebe i u nas, jer samo tako neće pogriješiti.

Nemoj biti tih, reci ASuBiH!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *