V Genralna skupština ASuBiH-a

V Genralna skupština ASuBiH-a

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) aktivno radi na pripremi 5. Generalne skupštine koja će biti održana od 09.11 do 11.11. u Bihaću.

ASuBiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i krovna je organizacija svih mladih koji idu u srednju školu na prostoru BiH.

Kako je priopćeno, na 5. Generalnoj skupštini bit će izabrani novi Upravni odbor i Predsjednik Asocijacije, a očekuje se i prisustvo 100 delegata, srednjoškolaca i veliki broj gostiju iz zemlje.

Generalni sponzor skupštine, kao i same organizacije jeste njemačka fondacija “Schuler Helfen Leben – Učenici pomažu život” koja već petu godinu izdvaja značajna sredstva za financiranje jedine organizacije u BiH koja je vođena isključivo od srednjoškolaca, i koja se ravnopravno bori za sve srednjoškolce u zemlji. Također, tu su još neki od sponzora kao što su: HT Eronet, Red Bull, Instituto Cooperazione Economica Internazionate – ICEI, izjavio je Peter-Josip Bevanda, član Upravnog odbora i PR Manager Asocijacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *