Zajednički seminar ASuBiH i ONAuBiH

Zajednički seminar ASuBiH i ONAuBiH

Proteklog vikenda, 15.10 i 16.10.2011. godine,  u SHL kući održan je zajednički seminar partnerskih organizacija ASuBiH i ONAuBiH u Sarajevu.

Sudjelovao je dvadeset i jedan predstavnik ovih dviju organizacija, na čelu sa SHL koordinatorom (za obje organizacije) Adisom Gušom.

Ovaj seminar je obuhvatio sljedeće teme: Upoznavanje sa administrativnim i financijskim uređenjem ASuBiH, upoznavanje sa načinom pisanja narativnog (kvartalnog) izvještaja, formiranje radnih grupa i izrada akcijskog plana za iste, izrada koncepta projekta za Međunarodni dan srednjoškolaca, izrada koncepta projekta sa EDuNET, kao i ostalih projekata koje ove dvije organizacije planiraju realizirati u narednom periodu.

Također, obzirom da je izrađena i usvojena nova strategija za obje organizacije, ubuduće će ONAuBiH i ASuBiH kao partnerske organizacije raditi na svim svojim projektima, te na planu PR aktivnosti i promociju, stoga je formirano sedam radnih skupina koje imaju različita zaduženja i akcijske planove kako bi se zacrtani ciljevi i očekivanja zaista ostvarili.

Još jednom pozivamo sve one koji se žele uključiti u ASuBiH da nas potraže na Facebook- u, ili posjetite web stranicu, gdje iz prve ruke možete saznati o svim našim aktivnostima.

_________________
Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život) je njemačka omladinska organizacija koju su 1993. godine spontano osnovali njemački učenici s ciljem da pomognu svojim vršnjacima u tada ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. “Mnogi pričaju, mi poduzimamo nešto!” bio je njihov slogan na početku kada su organizirali akcije prikupljanja pomoći i na taj način pokazali da i mladi mogu učiniti zaista mnogo. Odaziv velikog broja učenika ovoj akciji omogučio je kupovinu školskog pribora kao i obnovu preko 70 vrtića i škola. No to je bio samo početak. Više potražite na www.shl.ba iliwww.schueler-helfen-leben.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *