Završena V Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u BiH

Završena V Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u BiH

U periodu od 9.11. do 11.11. u Bihaću održana je V Generalna skupština. Zadatak  Asocijacije je da omogući svim srednjoškolcima podršku, podsticaj i priliku da ostvare svoje ideje.

Ovo je peta godina kako Asocijacija srednjoškolaca nastoji okupiti mladost Bosne i Hercegovine na jednom mjestu i pokazati javnosti i političarima u zemlji i svijetu da je vrijeme podjela iza nas. U radu trodnevnog skupa je učestvovalo oko 100 srednjoškolaca iz 36 gradova.

Srednjoškolci na ovoj Generalnoj skupštini donosili su važne odluke koje se tiču njih, kao i same organizacije, tj. donošenje platformi za rad Asocijacije u 2013. godini koja zastupa upravo njih. Također, na ovoj Generalnoj skupštini ASuBiH-a imenovana su tri nova člana Upravnog odbora ASuBiH-a, Nedžad Kamenica, Petra Ivanović i Munir Halvadžija koji će u narednoj godini zajedno sa ostalim sedam članova voditi ovu Asocijaciju na čelu na novim predsjednikom, Edom Kanlićem.

Generalni sponzor skupštine, kao i same organizacije jeste njemačka fondacija “Schuler Helfen Leben – Učenici pomažu život” koja petu godinu izdvaja značajna sredstva za finansiranje jedine organizacije u BiH koja je vođena isključivo od srednjoškolaca i koja se ravnopravno bori za sve srednjoškolce u zemlji. Pored našeg donatora tu su bili i sponzori poput ICEI – talijanske organizacije, HT Eroneta i Red Bulla, saopćeno je iz ASuBiH- a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *